Navigatie

FAQ - meest gestelde vragen

Op deze pagina treft u de meest gestelde vragen over elektrische haarden. Staat uw vraag er niet tussen,  neem dan contact met ons op. Klik op de 'contact button', stuur een email (info@sfeerhaardenexpert.nl) of bel direct 0515 - 78 10 69.

Algemene vragen:

- Welk vlambeeld of vlameffect is het mooiste?

Deze vraag horen we vaak maar een goed antwoord kunnen we daar niet opgeven. Sfeerhaardenexpert.nl heeft meerdere merken met ieder zijn eigen karakter. Komt u langs in onze showroom, dan kunt u de verschillende merken naast elkaar zien. 

- Hoelang is de garantie periode op een elektrische haard?

Op alle elektrische sfeerhaarden aangeboden door SfeerhaardenExpert wordt minimaal 12 maanden garantie verleend. Tenzij anders vermeld in de product omschrijving.

 

Vragen gerelateerd aan elektrische sfeerhaarden:

Kan een hanghaard aan de muur ook worden ingebouwd?

Nee, u kunt een wandhaard in de meeste gevallen niet vlak met de muur inbouwen omdat de kachel de warmte moet kunnen wegblazen en de bedieningsknoppen altijd bereikbaar moeten blijven in het geval uw afstandsbediening kwijt of defect is geraakt.

 

Vragen gerelateerd aan waterdamp / Opti-Myst sfeerhaarden:

Hoe komt de mist tot stand in een elektrische waterdamp haard?

Doormiddel van een speciale verdamper of mistmaker wordt water supersnel omgezet naar waterdamp, deze nevel wordt door een kleine ventilator weggeblazen en aan de bovenzijde van de haard zie jij dit als rook.

Is het waterdamp schadelijk voor mij of mijn omgeving?

Nee, het waterdamp of de nevel mist is niet schadelijk voor u of uw omgeving. Uiteraard is dit uitvoerig getest en voldoet deze sfeerhaard aan een CE normering. Waterdamp draagt bij aan een gebalanceerde vocht toevoeging in uw huis.

Zijn waterdamp haarden energiezuinig?

Ja, alle waterdamphaarden zijn energiezuinig, de nieuwste modellen Basket, Cassette 500 en 1000 beschikken zelfs al over LED verlichting in plaats van halogeen verlichting.

Zijn waterdamp haarden milieu vriendelijk?

Ja, elektrische haarden zijn milieu vriendelijk, in tegenstelling tot gashaarden en houthaarden, waarbij allerlei schadelijke stoffen vrijkomen door verbranding. En maakt u gebruik van groene stroom of zonnepanelen dan is uw elektrische sfeerhaard helemaal milieu neutraal.

Ik heb kinderen of huisdieren, zijn de vlammen of waterdamp heet?

Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, de vrijgekomen waterdamp is namelijk koud en dus veilig voor kleine kinderen,  huisdieren of mensen met een beperking.   

Mijn mistmaker is defect, kan ik een nieuwe bestellen?

Maak uw verdamper of mistmaker nogmaals goed schoon onder de kraan met lauw water en een zacht sponsje, gebruik geen zeep of ontkalkingsmiddel. Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben dan kunt u via onze klantenservice een nieuwe bestellen, verkoopprijs is model afhankelijk. (verkrijgbaar vanaf 59 euro)

 

© 2014 - 2017 Sfeerhaarden en schouwen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel